Door nog onbekende oorzaak heeft afgelopen dinsdagnacht een grote stroomstoring plaatsgehad in de wijk.

De stroomstoring was ’s nachts, waardoor veel mensen het nauwelijks gemerkt hebben. Hooguit omdat bijvoorbeeld klokken stil hadden gestaan of enkele apparaten niet meer of onvoldoende werkten de volgende dag. De storing begon om 5.06 uur in de ochtend en was pas om 6.27 uur verholpen.

Vrijwel alle huizen in de wijk zijn getroffen en ook een groot aantal bedrijven op het bedrijventerrein tussen de Balkweg en de Reitscheweg, ten zuiden van de Heinis. Een wijkbewoner zag hoe de toegangspoort van de Jumbo distributiecentrum niet meer werkte, met als gevolg dat er een file van vrachtwagens ontstond op de Balkweg.

Enexis spreekt van een ‘spontane storing’ in een elektriciteitshuisje. “Er is een onderzoek gestart”, meldt de stroomleverancier. Of er een verband is met de aanleg van glasvezel, wat momenteel in de wijk plaatsvindt, is onduidelijk.

Getroffen bewoners hebben overigens geen recht op compensatie. Daarvoor is de uitval niet lang genoeg geweest. Pas wanneer de stroom meer dan vier uur uitvalt, kunnen mensen schade claimen. Die bedraagt 35 euro plus 20 euro voor elke vier uur extra dat de stroom is uitgevallen. Overigens valt de overlast door stroomstoringen nogal mee. In 2019 zaten Enexis-klanten maximaal veertien minuten zonder stroom.

Mensen kunnen storingen melden via het Nationaal Storingsnummer 0800-9009. Dit nummer is gratis en 24 uur per dag bereikbaar. Wanneer u dit nummer belt, moet u uw postcode intoesten, waarna u wordt doorverbonden met uw netbeheerder.

Geen categorie